Maitohorsman kukista irtoava neste on antiseptista, se puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Tästä syystä kukista syntyy upea öljyuutos ihonhoitoon. Käytän öljyä etenkin ihon puhdistukseen, eli hieron öljyä kasvoihini pyörivin liikkein noin 10 minuutin ajan ja pyyhin tämän jälkeen huolellisesti lämpimällä, kostealla kasvopyyhkeellä. Öljy toimii myös kosteuden ylläpitäjänä pesun jälkeen ja voi sillä hieroa vaikkapa kuivat jalatkin. Mehiläisvahaa lisäämällä öljystä saa hyvän hoitosalvan rohtumille, toki pelkkää öljyäkin voi sipaista hoitoa kaipaaville ihoalueille.
Kukat voit uuttaa mihin tahansa ihollesi sopivaan öljyyn, minä käytin tällä kertaa luomu extra-neitsytoliiviöljyä, jota on helposti saatavilla perusmarketeista. Myös luomu auringonkukka- ja jojobaöljy ovat hyviä tähän tarkoitukseen.
Tarvitset:
runsaasti maitohorsman kukkia
hyvälaatuista, kylmäpuristettua kasviöljyä
lasitölkin, kangaspalan
runsaasti maitohorsman kukkia
hyvälaatuista, kylmäpuristettua kasviöljyä
lasitölkin, kangaspalan
Kerää kukat kuivalla säällä, puhtaalta paikalta. Anna kukkien nahistua muutaman tunnin kankaan tai leivinpaperin päällä, jotta ylimääräistä kosteutta haihtuu. Silppua tai murskaa kukat, laita tölkkiin ja kaada öljy päälle. Öljyn tulee peittää kasvinosat kokonaan. Älä sulje tölkkiä ilmatiiviisti, vaan aseta tölkinsuun suojaksi esim. harsoliinan pala.
Anna uuttua huoneenlämmössä 2 viikkoa, sekoittele usein ja siivilöi puristaen kaikki neste talteen. Harsoliina on tähänkin hyvä apu.
Halutessasi voit lisätä öljyyn mieleistäsi eteeristä öljyä.
Käytä tuoreista kasveista tehty öljy 2-3 kuukauden sisällä, kuivista kasveista uutettu säilyy paremmin.
Öljyni säilytän viileässä, josta otan huoneenlämpöön aina pienemmän, käytettävän satsin kerrallaan.
Anna uuttua huoneenlämmössä 2 viikkoa, sekoittele usein ja siivilöi puristaen kaikki neste talteen. Harsoliina on tähänkin hyvä apu.
Halutessasi voit lisätä öljyyn mieleistäsi eteeristä öljyä.
Käytä tuoreista kasveista tehty öljy 2-3 kuukauden sisällä, kuivista kasveista uutettu säilyy paremmin.
Öljyni säilytän viileässä, josta otan huoneenlämpöön aina pienemmän, käytettävän satsin kerrallaan.
~Heidi~
Ihana ohje - tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. �� Lämmin kiitos!
VastaaPoista